«Крок назустріч»

Про підтримку людей на окупованих територіях.

Єднання українців під час війни заслуговує окремої уваги. Люди згуртувалися, допомагають чим можуть, підтримують морально . Патріотизм набуває зараз особливого значення. Жовто-блакитні прапори майорять вздовж вулиці, автобусні зупинки свіжопофарбовані у національні. Під час війни патріотизм набуває особливого значення. Захід та Центр України прихистили багато людей з гарячих точок. Зі сльозами на очах переселенці розповідають свої історії. Бажання і мрії у всіх однакові!

Найбільше болить за дітей, адже їх психіка вразлива. Чимало з тих, які стали учасниками бойових дій, потребують підтримки і лікування фахівців. Підлітки волонтерять, вірять у світле майбутнє і у збройні сили України. Одні тільки малюнки дітей, що отримують бійці, чого вартують. Адже нашим захисникам дуже важлива не тільки матеріальна, а й моральна підтримка! Але дуже багато людей залишаються в окупації! І їм зараз необхідна підтримка!

Усі слова, молитви, віра – зараз набувають не аби якої сили! Україна – у серці! Мир на нашій землі!

Війна поділила дітей за місцем перебування: внутрішньо переміщені діти, які живуть на території без активних бойових дій; діти на тимчасово окупованих територіях; діти, які з батьками знаходяться за кордоном. Їх об’єднує одне – вони діти України і повинні бути єдиними в помислах, діях, мріях і бажаннях, як частинки чілдрен – оркестра:

  • на території без активних бойових дій спільно з внутрішньо переміщеними підтримувати армію своїми повсякденними справами;
  • за кордоном – пропагувати своє – українське і научатись чужому;
  • на тимчасово окупованих територіях – засуджувати зрадництво підтримувати зв’язок з ровесниками, засуджувати війну, пропагувати українське.

Життя може стати кращим, коли кожен з нас особисто стане добрішим, коли люди знайдуть спільну мову, будуть прагнути до єдиної мети і сумісними зусиллями досягнуть її. Адже з цього все повинно і починатися, бо одна посмішка, один добрий погляд – і людина поряд з вами буде зовсім іншою думки про оточуючий світ.

І не треба боятися починати з самого себе, бо бути в кращих починаннях прикладом – це гідно і почесно для кожної людини. І як би там не було, треба пам’ятати, що змінити світ на краще зможемо лише ми з вами – гідні члени сучасного суспільства, гідні діти України.

Саме тому, Міністерство освіти і науки України, ГО «Спілка освітян України», Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді пропонує об’єднатися у низці заходів «Крок назустріч» для підтримки людей та дітей, що залишаються на окупованих територіях Херсонщини, Запоріжжя, Донеччини та Луганщини і провести ряд челенджів.

Челендж «Хай буде мирним небо»

  1. Зняти відео до 1 хвилини зі зверненням до воїнів, політиків і ін. із закликом до миру.
  2. Розмістити відео у Facebook або Instagram із хештегом  #хай_буде_мирним_небо
  3. Передати естафету 3 друзям, позначивши їх у дописі.
#хай_буде_мирним_небо

Челендж «Моя рідна домівка».

Діти різного віку готують невеличкі відео (до 1,5 хв.) у формі слайд-шоу про мальовничі місця, природні пам’ятки, річку та інші цікаві місцини краю, в якому проживають та просувають відео стандартно у формі челенджу.

Розмістити відео у соц.мережах із хештегом #моя_рідна_домівка.

Біосферний заповідник України – Асканія Нова

Челендж «Тримаймося»

В котрийсь із днів одягнутися в одяг в національних кольорах, сфотографуватися і виставити у соціальних мережах іх хештегом #тримайтеся_рідні

#тримайтеся_рідні

Челендж «Вишитий рушник єднає»

Це має бути рушник, до якого долучиться кожна область, щоб відшити шматочок.

Готову роботу продати і кошти перерахувати на ЗСУ, щоб якнайшвидше звільнили окуповані території. Обов’язково робити фото процесу вишивання і виставляти у соц..мережах з різними хештегами окупованих міст, щоб ці міста постійно були на слуху, наприклад, #Маріуполь #Херсон #Волноваха і т.д. І кожен раз нове місто.

Уікальний вишитий рушник з села Добряни Стрийського району Львівщини

Директор НЕНЦ Володимир ВЕРБИЦЬКИЙ

Categories: НОВИНИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *